Klithjem Badehotels historie

Klithjem Badehotel ved Vejers Strand har eksisteret siden 1925. Det var Marie Nielsen - også kaldet Marie Klit, der opstartede "Pension Klithjem" i Vejers Strand. Marie Klit lånte nogle penge af sin skolebestyrer og drev pensionen i sin sommerferie. Hun sørgede bl.a. for at nogle af skolens mindre bemidlede og svagelige elever kom ud til Vejers Strand, hvor de i sommerens løb kunne få masser af frisk luft og komme til kræfter.

I krigsårene var hele området omkring Vejers Strand afspærret.

Klithjem fungerede som Kommandocentral for officerer og ingeniører, der opførte fæstningsanlæg langs kysten. Det forlyder, at selveste General Rommel har boet på Klithjem i 1943.

I 1958 købte Fru Lilly Jørgensen "Pension Klithjem". Fru Jørgensen drev Klithjem i 37 år, og i den tid blev der flere gange bygget om og til.

De sidste år Fru Jørgensen havde Klithjem blev navnet ændret til "Hotelpension Klithjem", da udtrykket pension ikke rigtig sagde de yngre mennesker noget.

I 1995 overtog Lissa og Orla Skjellerup hotellet. De renoverede og byggede om til som det ser ud den dag i dag.

I Skjellerups tid skiftede "Hotelpension Klithjem", navn til "Hotel Klithjem" med restaurant også for gæster "udefra"

I 2001 overtog Karin og Rolf Ryvig "Hotel Klithjem". De har formået at bevare den hyggelige atmosfære, som har kendetegnet Klithjem igennem tiderne.

Karins mor Ingeborg Ryvig har i alle årene boet og hjulpet til på hotellet - har bl.a. fungeret som bogholder helt frem til en alder af 89 år.

Fra 2010 til 2021 drev Kirsten og Per Buck hotellet, og navnet blev ændret til "Klithjem Badehotel", da der er en nostalgi i det at være et badehotel, og da Klithjem ligger et stenkast fra Vesterhavet er det jo et badehotel. Hotel og restaurant blev renoveret med respekt for natur og historik, og i badehotel-stil.

1/1 2022 overtog vi Badehotellet, og glæder os til mange dejlige år med søde og rare gæster vi kan give en god ferieoplevelse.