Historie

Klithjem Badehotel ved Vejers Strand har eksisteret siden 1925. Det var Marie Nielsen - også kaldet Marie Klit, der i sin tid opstartede "Pension Klithjem" i Vejers Strand. Marie Klit lånte nogle penge af sin skolebestyrer og drev pensionen i sin sommerferie. Hun sørgede bl.a. for at nogle af skolens mindre bemidlede og svagelige elever kom ud til Vejers Strand, hvor de i sommerens løb kunne få masser af frisk luft og komme til kræfter.

I krigsårene var hele området omkring Vejers Strand afspærret og Klithjem fungerede som Kommandocentral for officerer og ingeniører, der opførte fæstningsanlæg langs kysten.

I 1958 købte Fru Lilly Jørgensen "Pension Klithjem". Fru Jørgensen drev Klithjem i 37 år, og i den tid blev der flere gange bygget om og til. De sidste år Fru Jørgensen havde Klithjem blev navnet ændret til "Hotelpension Klithjem", da udtrykket pension ikke rigtig sagde de yngre mennesker noget.

I 1995 overtog Lissa og Orla Skjellerup hotellet. De renoverede og byggede om, så hotellet fremstod, som det gør den dag i dag. I Skjellerups tid skiftede "Hotelpension Klithjem", navn til "Hotel Klithjem" med restaurant også for gæster "udefra"

I 2001 overtog Karin og Rolf Ryvig "Hotel Klithjem" De har formået at bevare den hyggelige atmosfære, som har kendetegnet Klithjem igennem tiderne. Karins mor Ingeborg Ryvig har i alle årene boet og hjulpet til på hotellet - har bl.a. fungeret som bogholder helt frem til en alder af 89 år.

I 2010 har vi overtaget hotellet, og navnet er nu ændret til "Klithjem Badehotel", da vi gerne vil bevare nostalgien omkring det at være et badehotel, da Klithjem ligger et stenkast fra Vesterhavet. Vi har foretaget en gennemgribende renovering af restaurant og værelser i bedste badehotel-stil.

 

  • da
  • de
  • en


Programmeret og hosted af nordicweb